..sedetik lebih..

Wednesday, March 30, 2011

ok, hye !
problem solved, n i'm happy ^_^

sy dpt balik bf yg sy syg..
sy dpt blik syg sy..
sy dpt blik cinta hati sy..
girang nya hati sy !
^_^

n for u my dear :
forgive all my wrongdoings syg..
n tq for what u have done for me :)


Tuesday, March 29, 2011

..;'(..

wahai perempuan,
kenapa hati kau keras? kenapa ego kau tinggi menggunung?
kau tahu perkara sbnr bukan? kau tahu sapa salah dan siapa betul bukan?
tp mngapa kau tetap keraskan hati?

wahai perempuan,
tidakkah kau menghargai apa yg si lelaki telah lakukan utk kau selama ni?
tiada sedikitkah perasaan kasih dan cintamu kepada nya?
tp mengapa kau tetap mgusutkan keadaan?

wahai lelaki,
aku hanya ingin bersendri..
aku hanya ingin belajar untuk menghargai..
aku hanya ingin belajar bagaimanakah perasaan ku apabila tiada lg kau di sisi..
aku hanya inginkan sedikit ruang..
dan aku tahu kau juga perlukannya..

wahai lelaki,
jika aku ego, jika aku keras, jika aku kusut,
tolonglah..
tolong aku utk lembutkan, tlg aku utk leraikan segalanya..
dan aku minta..
tolong jgn lepaskan aku walaupun aku lepaskan kau..
kerna hati ini tidak pernah utk lepaskan kau
wahai lelaki..
29th march 2011
1 year n 2 months . .
but ?
Allah, plz give me a strength to faced all this . . i only have YOU Allah . .
;'(

Sunday, March 27, 2011

..status..

"Saya Sedih.. Saya Kecewa sangat-sangat... :( kenapa semua orang membantah niat saya untuk berkahwin.....? Tak salah kalau risau pasal masa depan tapi mereka seakan-akan tak percaya yang rezeki itu datangnya dari Allah swt... Bukan mereka....... Sumpah kecewa sangat-sangat! :'( takde siapa yang faham...... saya tak tau apa sebenarnya sebab
dan matlamat kami bertunang selama ni... !!"

status di ats telah dipost oleh slh seorang teman ak kt fb . . baca status die ni, agk sedih la . . sbb dari apa yg ak tgk n siasat (tgk), die ni boleh dikategorikan sbg independent women n bgs la dlm hidup . . die ni sebaya ak, 21 thn dan dh bertunang . . mybe family die x stuju die berkahwin skang tym blaja . . em, ak stuju klo x bg kawen tym blaja sbb bg ak, apa2 hal biar la kita habis blaja . . tp yg ak terpegun kt sini, die ada komen yg die dh x sggop nk tggung dosa keluar dgn tunang . . i'm really impressed . . sbb dia berfikiran yg sgt bgs . . but too bad, xde org yg fhm dia . .

ak ske tgk die sbnrnya sbb die sgt berfikiran luas n taw sume isu semasa . . sgt bgs la sbg seorang prempuan . . n ak hrp sgt2 die dpt slesaikan niat n mslh die 2 scpt mgkin . . supaya boleh hidup dgn lebih tenang . . :)

Allah selindungkan matahari dari kita dan turunkan hujan . . tp lepas 2 Allah akn kurniakan kita pelangi . . :)

♥ from love to love ♥

Saturday, March 26, 2011

..OVERLOAD berangan..

ouh, ye..ak ni tgh final kn? er, study? memang mesti la kn..tp? hampa =,=
semakin susah utk ak study pada saat otak ak ni yg x terlalu waras..
apakah??????
haih =,= kwn2..
ak ni semakin hari, otak ak hnya berpaksikan kepada PERKAHWINAN..
nk taw? rasanya ini adalah keturunan..keturunan start dari kakak2 gue yg mmg nya akn mmbicarakan hasrat mereka utk berkahwin pada peringkat pengajian di universiti..dan nah ! ak x terkecuali beb . . mampus gue ble kakak2 ku baca hoh !

ok, apa kata bonda tersyg n tercinta di mana syurga terletak bawah tapak kaki mereka pd peringkat aku still blom berkahwin? utk mnerang kan betapa kasihnya pada ibu
kalau sblm ni, kata2 kepada kakak2 ku "jgn mnggatal, nk mkn apa?dh byk duit?ok, kahwin tp jgn dduk dgn mak..kuar cri mkn sndri"
tp ble tym ak yg sgt bermulut manis, gila hnya utk mngelakkan dari serbuan marah yg x tentu pasal, "suka hati laa.."
pelik x? sbnrnya dh di bebel oleh sblmnya aku mnyatakan hsrat selepas belajar take note di situ la weh ! haih . .
tp ntah mengapa ayat pelik =,= gua mnjadi excited ble terANNOUNCEnya ada ke? aku akn habis blaja awl mesti highlight dari yg dijangkakan..ho, what a marvelous situation it will be better klo terus abis je skang ni.


ok, berbalik kpd topik sbnr alih kejap je laaa , ak memang di OVERLOAD dgn information2 dari bab2 penyatuan 2 hati ayat cover dari di cop gatal..
ntah mngapa..minat ak terjerumus kepada mncari majlis pernikahan yg simple..acecececece..konon simple, tp pk balik mne ak nk cari duit? nk g kursus kahwin abg jnji nk g tahun 2, tp =,=

ok done. mood tbe2 pegi mmbawa diri ke katil..or facebooking? notes2 bertebaran mnggu utk disentuh dan ditatap dgn ikhlas..
adios..

Wahai perempuan yang tersenyum atas tangisan orang lain,

Kaum sejenis mu juga yang engkau lukai,

Mengapakah hanya dirimu sendiri yang difikir dan dipentingkan,

dengan alasan hanya berserah kepada jodoh

seolah-olah terlalu lemah untukmu berpaling dan mengelak

tanpa memikirkan perasaan si wanita yang engkau rampas kebahagiaannya

susah senangnya bersama pasangannya

pengorbanannya

dan kini engkau hadir dalam hidup kekasihnya

di kala kekasih berada di puncak kesejahteraan?

Wahai perempuan yang bergirang gembira atas penderitaan orang lain,

Pernahkah engkau meletakkan diri mu

di tempat si wanita itu

di kala kebahagiaan cinta dirasai

dengan keriangan yang tulus

terasa kehangatan cinta di hati

kepercayaan yang diberi untuk kekasihnya

dengan tiba-tiba engkau dapati hati si kekasih

berpaling kepada yang lain

hatinya untuk yang lain

Letakkan diri mu di tempatnya

rasailah, empatilah.

Wahai perempuan yang berbahagia atas kehancuran hati orang lain,

"Engkau tak pandai jaga laki"

"Aku tidak merebut laki mu"

"Aku bukan perampas, ini adalah suratan jodoh"

itulah alasan-alasan mu

Andaikata aku yang tak pandai jaga laki

bagaimana pula dengan dirimu

tak pandai kah jaga maruah diri

sehingga kekasih orang pun engkau ingini

Andaikata engkau tidak merebut

mengapa engkau tidak berundur awal-awal lagi

masih jua tercegat menanti

memikirkan perasaan diri sendiri

tanpa memikirkan perasaan tatkala kasih sayang yang dibina

diambil dirampas dengan sewenang-wenangnya

oleh perempuan lain

Andaikata ku tolak seseorang dari bangunan tinggi

lalu dia jatuh dan mati

maka, patutkah ku mengatakan

"Aku bukan pembunuh, ini adalah takdir, dia mati hari ini"

Ataupun

sebuah tamparan di wajah seseorang (ataupun diwajahmu)

maka, patutkah ku mengatakan

"Aku tidak melukainya, ini adalah suratan takdir wajahnya ditampar hari ini"

Meninggalkan kesan, bekas dan parut

yang berdarah

Maka tiadakah perasaan serba salah mu

hilangkah malu mu

terlalu lemahkah dirimu

(paling lemah di kalangan yang lemah,

paling lemah di kalangan semua wanita)

di mana emosimu

dan di mana akalmu

tidak bijakkah dirimu

untuk mengelak

ataupun

adakah kebodohan menguasai dirimu?

Wahai perempuan yang mendapat nikmat atas pengorbanan pedih orang lain,

Di saat ini engkau berbahagia

senyumlah, nikmatilah, bergembiralah

dan nantikanlah

tiada daya ku dendami...

tidak perlu ku menadah tangan dan berdoa

untuk mengubati hati batin ini yang dianiayai

ku pasrah

biarlah kuserahkah kepada Yang Maha Kuasa

sesungguhnya hari mu akan tiba jua

merasai kesakitan seperti yang ku alami kini

yang mana hati mu akan

dilukai, dicurangi, dikhianati

oleh insan yang engkau cintai.

Tidak perlulah aku membohongi diriku

dan dirimu

kerana jauh dilubuk hati

masih belum terlintas

masih belum terbuka jiwaku

untuk memaafkan dirimu.

by : sayu



baca bnda alah ni, mngingatkan ak kt seseorang..yg dh byk mnyakitkan hati ak..bkn seseorang juga psgnnya..mmg bnda 2 dh lama..lama giler...tp sgt terkesan kt dlm ati ni..acececece..huh, klo korang rasa kn, perghhhhh..mndarita gler beb..tp apa kan daya..bnda ttp jadi..nk taw cne ak hndle bnda ni? mcm2 ak cuba utk lupakan..lyn laki lain, msj lelaki lain..tp 2 bkn caranya..n yg pling mujarab baca yassin ari2 n baca al-quran ari2..Insyallah, tenang..:) and mmg tenang..ak berjaya lupakan or 2..cuma ak sdg blja utk melupakan perbuatannya 2..amek masa yg lamaaaa...ak arap ak dpt lupakan..


dan ak terima sbbnya perginya yg lama , Allah kurniakan kita yg lebih baik..aku sayang dia sgt2 :)

Mitos

* Memiliki sperma yang cair sering dianggap mandul sedangkan ia tidak tepat. Sebaliknya, penghasilan sperma yang subur dan normal bergantung kepada jumlah sperma, pergerakan dan kandungan sperma normal atau tidak.

* Sperma dikatakan tidak mampu menembusi pakaian. Jawapannya, salah! Kemungkinan untuk hamil tetap ada berdasarkan kepada ukuran sel benih bersaiz mikron untuk menembusi pakaian wanita.

* Amalan makan putih telur dianggap mampu menambah kandungan sperma - ini hanyalah mitos! Ini kerana jumlah penghasilan sperma bergantung kepada saiz buah zakar. Untuk mendapatkan jumlah sperma yang mencukupi, adalah digalakkan untuk mengambil makanan bergizi dan berprotein. Secara teori, kuning telur sebenarnya lebih banyak zat berbanding putih telur!

* Ada pandangan menyebut lelaki tidak akan mengeluarkan sperma selepas proses ejakulasi. Jawapannya tidak benar! Ini kerana sperma masih boleh dikeluarkan biarpun kandungan sperma sudah berubah dan tidak banyak seperti lazim.

<span class=sperma" width="360" height="360" style="border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-top-color: rgb(169, 191, 203); border-right-color: rgb(169, 191, 203); border-bottom-color: rgb(169, 191, 203); border-left-color: rgb(169, 191, 203); margin-top: 0px; margin-right: auto; margin-bottom: 0px; margin-left: auto; display: block; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-color: initial; ">

sperma

Fakta

* Secara purata kira-kira 100 juta sperma terkandung dalam setiap ejakulasi lelaki.

* Dalam hubungan seks, air mani diejakulasi ke hujung faraj. Sperma perlu berenang dari dalam faraj menembusi serviks (pintu rahim), merentasi ruang dalaman rahim menuju ke tiub falopio kanan dan kiri serta penghujung tiub ini untuk bertemu dengan ovum (jika ada) untuk membolehkan persenyawaan berlaku.

* Saiz buah zakar mempengaruhi bilangan sperma dan saiz melebihi 12 ml dianggarkan isi padu buah zakar yang sihat dan kurang dari itu mungkin menghasilkan kurang atau tiada sperma.

* Air mani keluar secara memancut apabila lelaki mencapai klimaks. Keadaan itu berlaku akibat proses percetusan sistem pancutan atau ejaculatory system.

* Jika ejakulasi berlaku berulang kali, ejakulasi seterusnya menyebabkan pengeluaran air mani tidak lagi memancut. Air mani hanya meleleh walaupun lelaki itu muda.

* Kandungan sperma dalam air mani ialah antara dua hingga lima peratus. Sebilangan besar isi padu air mani ialah cecair dari pundi prostat (60 hingga 70 peratus) dan yang selebihnya dari pundi seminal, pundi cowpers dan pepundi dalam salur kencing selain cecair dari pundi epididimis. Berhenti merokok dapat mengubah komposisi ini.

* Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratussperma yang bergerak juga kurang serta perlahan atau lambat.

info: http://www.mudahhamil.com/blog/tag/kesuburan-lelaki/

jadi kepada kaum adam di luar sana, sama2 lah berhenti merokok secepat mgkin..kalau x, nnti dh kawen, ssh plak nk dpt ank..and that tym jgn slhkan prempuan yg ssh nk mngandung n x sbur ok ! :P


Thursday, March 24, 2011

..bencana alam dan keganasan..

lately, and most obvious dlm tahun 2011 ni je, mcm2 bncana alam n keganasan berlaku kt negara luar dan juga x terkecuali negara islam..kenapa kalau diperhatikan, klo keganasan dan rusuhan kebnyakannya berlaku di negara-negara islam? sedangkan, negara Islam sepatutnya harmoni dan mendapat keberkatan Allah kn? em..Allah dh ckp, pada akhir zaman, akan berlaku kekecohan dan bermacam-macam bencana alam di DUNIA..bencana alam yg diturunkan Allah dh dijanjikan bertujuan utk mmbersihkan dunia ini..dan ini jgk dipanggil ari pembersihan..ramai yg x notice bnda ni and ada yg notica pon x leh nk wat pape..sbbnya? yela, kte boleh buat apa? kte cuma boleh pk diri kita je laa kn..and family kte terutamanya..

Ok, org yahudi ada keluarkan cerita 2012 yg org beranggapan, mengisahkan hari kiamat..tp siapa kita nk tntukan hari kiamat n siap dgn tarikh skali kn? ish2, nmpk sgt mmg xsahih nya..apa yg ak taw n dgr la kn, cerita 2 dimanipulate oleh org yahudi utk percaya pada 2012 2 hari kiamat and automatik klo kte x taw, kte leh terpesong akidah sbb kte akn percaya yg dorang yg tntukan dan buat hari kiamat bkn Allah..astaghfirullahalazim..Allahuakbar..
Allah x zalim tntunya..dan dlm al-quran ada mnyebut peringkat2 sbelum kiamat dan Allah shja yg tau bila dtgnya hari kiamat..dan ya, setengah org akn mngatakan yg kita sesat ble bercerita ttg hari kiamat dan kejadian2 yg akn jadi sebelum hari kiamat..ntahlaa..ada otak, pk..ada hati, renungkan..

dan tahun 2011 akn mnjadi taun yg paling tragis bg semua umat Islam dan mnjadi tahun keganasan dan kekuatan bagi org Yahudi..sebab utamanya adalah utk mnghapuskan semua umat Islam..seperti yg Allah dh ckp..berikut ak selitkan beberapa peristiwa yg jadi sepanjang tahun 2011...:

Januari 2011
Sebuah bom meledak di sebuah gereja Koptik di Alexandria, Mesir, menewaskan 21 orang dan melukai 70 lainnya. (LA Times) (TIME) (VOA)

Lebih dari 200.000 penduduk terkena dampak serangkaian banjir yang terjadi terutama di Queensland, Australia. (BBC) (Antara) (Vivanews) (VOA) (Media Indonesia)

Februari 2011

kekecohan yg berlaku di Kaherah

Sibuk serata dunia membicarakan gerakan rakyat di Mesir dalam percubaan mereka menjatuhkan Presiden Hosni Mubarak yg telah berkuasa sejak 3 dekad lalu.

Kecederaan dan kematian bukan sedikit selama lebih seminggu kekecohan tercetus hasil inspirasi kejatuhan pemimpin Tunisia sebelumnya gara-gara gerakan yg sama.

Dalam sibuk mata kita tertumpu kekalutan di Mesir, tiba-tiba ada pulak segerombolan penyangak di Malaysia yg turut berdemontrasi utk menyokong gerakan di Mesir.

Di masa yg sama mereka yg berdemo di kedutaan Mesir itu jugaklah mendesak kerajaan mempercepatkan proses menyelamatkan lebih 11,000 rakyat Malaysia yg terperangkap dalam kekecohan gerakan rakyat di sana.

Entah di mana letaknya akal fikiran penyangak di Malaysia melakukan demo itu, sedangkan tindakan tersebut nyata menyulitkan lagi usaha kerajaan Malaysia utk membawa balik warganegara kita dari sana secepat mungkin.

Urusan penghantaran bantuan makanan, kapal terbang dan kapal laut memerlukan kerjasama & keizinan kerajaan Mesir dan bila segelintir si bodoh sombong di Malaysia berdemo menghentam kerajaan Mesir sekarang ini, apa faedah boleh kita dapat?


March 2011

Tsunami di Jepun




kekecohan di beberapa buah negara Islam di Mesir.

Libya

VIVAnews - Menteri Pertahanan Amerika Serikat (AS), Robert Gates, mengingatkan bahwa serangan ke Libya sejak akhir pekan lalu hanya untuk menerapkan zona larangan terbang, bukan untuk membunuh pemimpin yang bermasalah, Muammar Khadafi. Namun, dalam serangan terbaru di Ibukota Tripoli, muncul laporan bahwa ada bom dari pasukan Koalisi meledak tak jauh dari kompleks kediaman Khadafi.

Gates, seperti dikutip harian The Telegraph, menyatakan bahwa Koalisi harus tetap patuh pada resolusi Dewan Keamanan PBB, yang ditetapkan Kamis pekan lalu, yaitu hanya untuk memastikan bahwa tidak ada pesawat atau helikopter rezim Khadafi bisa terbang untuk menembaki pasukan pemberontak atau massa anti Khadafi. Misi di luar itu tidak dibenarkan.

"Menurut saya penting bagi kita beroperasi di bawah mandat resolusi Dewan Keamanan PBB," kata Gates dalam penerbangan ke Rusia, Minggu malam 20 Maret 2011. "Bila kita mulai menambah target misi, maka kita bakal menciptakan masalah baru," lanjut Gates.

Saat itu Gates ditanya wartawan mengenai komentar Menteri Pertahanan Inggris, Liam Fox, bahwa Khadafi bisa menjadi sasaran. Namun, Gates tidak setuju dengan komentar itu. "Misi satu-satunya adalah menerapkan zona larangan terbang, yaitu mencegah dia [Khadafi] menggunakan kekuatan udara untuk membantai rakyat sendiri," kata Gates.

Sementara itu, serangan udara dan roket pasukan Koalisi kembali terdengar di ibukota Libya, Tripoli, pada Minggu malam waktu setempat. "Penembakan utama terjadi sekitar pukul sembilan malam waktu setempat dan saat itu kami yakin bahwa ada serangan di wilayah kompleks Khadafi," ujar laporan koresponden stasiun berita Al Jazeera di Tripoli, Anita McNaught.

Para jurnalis dilarang pihak berwenang di Libya meninjau sumber ledakan setelah serangan udara Koalisi itu.

Pejabat militer AS, Laksamana Madya William Gortney, menyatakan selain memastikan tidak ada pesawat militer Libya yang terbang, pasukan Koalisi juga akan menggempur kekuatan rezim Khadafi yang terlihat menyerang posisi pasukan pemberontakan, yang AS sebut sebagai pasukan pro-demokrasi.

"Bila mereka bergerak ke arah pasukan oposisi, kami akan menyerang mereka," kata Gortney. Dia mengungkapkan bahwa kekuatan Koalisi pada awalnya beranggotakan AS, Inggris, Prancis, Italia, dan Kanada. Namun ada dua negara yang baru bergabung, yaitu Belgia dan Qatar. (umi)

Yaman

dari perkhabaran beberapa pihak dikatakan, Yaman juga dalam kekecohan juga atas sebab politik.

Wallahualam..



♥ "kahwin awl" all about ♥


baru kjp td baca kt fb, notes someone yg mngisahkan perkahwinan awl. sbnrnya ak dh byk baca dh entry2 sal kahwin awl ni..tp yg kali ini dh terjawab semua persoalan ak. ak mngaku ak ada niat utk berkahwin awl selepas tamat pngajian. ramai gak yg tnya "x awl sgt ke?", "dh de duit ke", "xpk ke kehidupan pas kahwin?"..em, ble pk je sal bnda ni, pas2 dpt komen2 cm ni, tiba2 ak pon was2 la sal niat ak ni..hehe..so, ak cuba lg mencari..mencari smpi dapat..n there ! ak dh dpt jwpn..

ok, btol, ak x teringin sgt nk wedding yg bsr2, meriah..ak juz nk yg simple..sekadar ikut suruhan agama kita..tujuan mmbuat knduri hnya utk mngwar2kn perkahwinan..bkn menghebahkan..lain 2..war2 hnya beritahu scra simple, dan mnghebahkan secara bsr2 bsrn..btol, ak x ase sket pon nk wat bsr2..sbb bg ak, 2 sume mmbazir..klo nk bg hntran mhl2 2,ckuplah skdr hadiah utk yg tersyg..tp ak x ckp la xpyh nk bg hntaran ni..tp semuanya terpulang kpd org..n back to the note yg ak baca td, die berkahwin awl seawal umur 23 thn n still blaja..n perkahwinan die xde pon hntran..ak salute die tp ak ni nk jgk la hntrn kn..hehehe..nmpk cntik dlm gmbr..:)

btol kata org 2, Islam mudah..Islam x suruh bg hntran berpuluh2 ribu n wat kenduri kt hotel2..sbb khidupan pas kahwin, kte yg tnggung, bkn org lain..so, buat apa kte nk tyg kt semua org dgn hntrn yg berpuluh2 ribu dan knduri yg mewah sdgkn ble ssh pas kahwin xkn dorang yg bg kita duit kn? baik la kte smpan duit2 utk knduri yg bsr2 2 utk ank2 and sewa2 umh, kereta..kn lg bgs?ye, ak hrp sgt ak ada kekuatan utk jd perempuan yg mcm 2..:)

n yes, ak still nk truskan niat ak utk berkahwin awl..tjuan?utk mncari ktnangn..dan ak x nk tmbhkan dosa dgn merindui kepada org yg bkn muhrim kita, dan mngingati dgn org yg bkn muhrim ak..so, Allah ada ckp, rndu pada suami dpt phala, igt pada suami, kte dpt phala..so, ak nk cri ktnangan 2 semua dgn igt dan rndu dgn cara yg halal :) sweet kn? kalau laaaa boleh kn...heheheh

n yg mnjadi kerisauan ak adalah.........persetujuan dari pihak parents lelaki...=,='
tp xpe, ak akn cuba sdaya upaya dan xslh kita berkeras utk sesuatu yg mulia kn?tp, itu pon semua nya jdoh..dan kalau dh bkn jdoh?kte nk wat cne? ak doa sgt2 supaya ak tbh hadapi dugaan kalau itu bkn jdoh ak :)

n yes ! sy nk kawen awl dan xkn pedulikan apa org kata..sbb bkn sbb kahwin kte hdup ssh sbb Allah x kn ttup pntu rezeki utk sesiapa yg mndirikan rumah tgga..sapa kte nk mmpersoalkan pntu rezeki org kn?Allah pmberi rezeki dan kte hnya mnerima..dan ak akn berusaha utk mnjadi yg terbaik dan bijak dlm mngawal situasi dan mnghadapi situasi ! :) aja aja fighting ! :)


"Wahai anak-anakku, jika kamu semua telah mempunyai keinginan untuk berkahwin, maka beritahulah kepada ku, InsyaAllah aku akan berusaha untuk mengahwinkan kamu. Kerana apabila seseorang manusia telah melakukan zina maka ketika itu Allah SWT cabut iman mereka dari hatinya."

يا معشر الشباب من استطاع منكم البأءة فليتزوج فاءنه أغض للبصر و أحصن للفرج و من لم يستطع فعليه بااصوم فاءنه له وجاء

Maksudnya: “Wahai pemuda(belia) sesiapa yang mampu dikalangan kamu untuk (berjima) maka berkahwinlah, Sesunguhnya ia menundukkan pandangan kamu, memelihara kemaluan mu(kehormatan) dan bagi sesiapa dikalangan kamu yang tidak mampu dengannya adalah dengan berpuasa. Sesungguhnya ia adalah pencegahnya”

وأنكحوا الأيامى منكم والصالحين من عبادكم وامائكم ان يكونوا فقراءيغنهم الله من فضله والله واسع عليم

Maksud firman Allah swt: “Dan kahwinlah orang-orang bujang diantara kamu dan orang-orang yang layak berkahwin dari hamba yang lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin,Allah swt akan memberikan kemampuan kepada mereka dengan kurniaNya. Dan Allah Maha Luas pemberiannya lagi Maha Mengetahui”.

...amin...

Wednesday, March 23, 2011

♥birth for kemulusanjejariku.blogspot :) ♥


ari ni bermulanya kesah sy sbg seorang blogger..
lmbat ke? x, sy ada 1 blog tp..itu private..n today teetiba ase cm nk wat public blog lak kn :))
so..di sini bermulanya semua kesah sy..
hope all readers will enjoy !
*berangan ada readers*

utk memulakan semuanya...sy nk mewar2kan bahawasanyaa..
sy sedang menghadapi final utk 3rd semester sy di uniten muadzam ni..
bru abis 1 subject and there's 5 more to go..
aja aja fighting !
*kata org jepon dan korea*
:)

di sini sy selitkan sedikit gmbar menghadapi final utk sy dan juga kwn2 yg jugak sedang mnghadapi final n akn mnghadapi final..



ok, gudluck ok ? :)

*special wish to my luv aka uchiq mouq : do ur best syg ! :)